2010-01-14 14:41:02• hírek • Gozner Gertrud

Szatmáron készült

Nagyszabású, szatmári cégeket és termékeket bemutató kiállítás nyílik februárban a Megyei Múzeumban - tudtuk meg Markos Tibortól, a Német-Román Gazdasági Egyesület Szatmár megyei fiókszervezetének alelnökétől.

A 'Szatmáron készült' elnevezésű expót a Német-Román Gazdasági Egyesület Szatmár megyei fiókszervezete a Szatmár megyei Kisiparos Kamarával közösen szervezi a február 25 és 28 közötti időszakban. Nem egy szokványos kiállításról van szó - magyarázta lapunknak az egyesület alelnöke, a résztvevők ugyanis a két egyesület tagjai lesznek, összesen 50-60 cég mutatkozik be az érdeklődők előtt a Megyei Múzeum termeiben felállított standoknál.

Az idén első alkalommal megszervezésre kerülő rendezvény célja, megmutatni, hogy a szatmári termékek és szolgáltatások is magas színvonalat képviselnek, és szerves részeit képezik a város gazdasági életének - fejtette ki Markos. Az alelnök szerint a város és a megyei lakosai közül sokan nincsenek tisztában, hogy milyen sokféle termék készül itt helyben, egy karnyújtásnyira tőlük.

Ezen kívül a végzős diákok és egyetemisták számára is készülnek programokkal, hogy bemutathassák milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak ezeknél a vállalkozásoknál, és milyen kritériumoknak kell megfelelniük, hogy felvételt nyerjenek. A Vasile Goldis és a Babes Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kirendeltségeinek egyetemistái már biztosan ott lesznek csoportosan az expón - tette hozzá az alelnök.

Február 26-án, a rendezvény második napján előadássorozatra kerül sor, ahol a megye gazdasági életének az alakulását, valamint a helyi projekteket mutatják be.

A kiállításra a cégek képviselői mellett a város és a megye vezetői is hivatalosak, valamint a német anyanyelvű európai országok, úgy mint Ausztria, Németország, Svájc és Hollandia képviselőit is meghívták. Az eseményre meghívást kapnak a Német-Román Gazdasági Egyesület többi szervezetének képviselői is, így érkeznek vendégek Szebenből, Temesvárról, Aradról, Kolozsvárról, Brassóból és Bukarestből is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: